Koszykówka mężczyzn

Oświadczenie Jarosława Popiołka – Tomasz Jaremkiewicz

Zgodnie z zapowiedzią publikujemy trzecie z serii czterech oświadczeń inicjatora odbudowy koszykówki męskiej w Polonii Warszawa Jarosława Popiołka dotyczące czterech sprawców kradzieży licencji należącej do spółki KKS Polonia Warszawa, a następnie doprowadzenia spółki KKS Polonia Warszawa do likwidacji. Poświęcone jest osobie byłego dyrektora spółki Tomasza Jaremkiewicza.

Jarosław Popiołek: Tomasz Jaremkiewicz został doproszony przeze mnie do projektu reaktywacji KKS Polonia Warszawa ze względu na wcześniejsze zasługi dla klubu KK Warszawa. Dołączył do zespołu kiedy trzon jego składu był już gotowy i otrzymał zadanie administrowania organizacją powołaną do życia wcześniejszymi decyzjami. Samodzielnie natomiast przeprowadził proces demontażu części sportowej KKS Polonia, namawiając zawodników posiadających dwuletnie umowy do ich rozwiązania i przejścia do założonego przez Jakuba Górskiego przy ulicy Langiewicza 37/1 Projektu 1P. Poza tym czynnie uczestniczył w pozbawieniu KKS Polonia Warszawa przysługującej mu dotacji miejskiej za udział w rozgrywkach. Działał przez to na niekorzyść i szkodę spółki, której Zarządu był członkiem, za co grozi kara więzienia do lat 5.

Poza tym wsławił się tym, że nie potrafi mówić “dzień dobry” i “do widzenia” oraz próbą uniemożliwienia założycielowi i współwłaścicielowi KKS Polonia Warszawa wstępu na mecz ligowy grany na wyjeździe. Tak przedstawiają się zasługi Tomasza Jaremkiewicza (byłego zawodnika Legii Warszawa) dla KKS Polonia Warszawa – jego reaktywacji, a następnie likwidacji.

Zobacz więcej w tej kategori